Het Blauwe Boekje

Stijlgids voor de levensgenieter

De keuken van Wimbledon

Wimbledon is het enige sportevenement van wereldformaat met een duidelijk kledingvoorschrift: wit voor alle spelers en speelsters.

Kreunen mag nu nog wel maar niet lang meer, want dierlijke kreten hebben natuurlijk niks te maken met sport en stijl. Voor het publiek wordt geen eis gesteld. Wel wordt verwacht dat u uw kleding aanhoudt. Streaken is verboden. De FIFA heeft afgedwongen bij de uitzendgemachtigden dat een steraker niet in beeld gebracht worden. Voor Wimbledon is dat niet of nauwelijks mogelijk. Enkele uren later staat u overigens weer buiten de politiecel.

Wimbledon is ook een event van gezien en gezien worden. Een metrotripje vanuit London duurt een uur. Een kaartje kunt u aan de kassa verkrijgen maar ook vooraf verkrijgen. En wel vanaf £ 20 voor de eerste week en £ 90 voor de tweede week voor het centre court. Echt exclusief is het dus niet meer. Dat is het alleen voor oud winnaars en daarmee leden van The Club die met prive limousine de rijen kunnen omzeilen. Eenmaal aangekomen kunt u gerust een hoed opzetten en opgaan in de menigte.

Het tennisevenment is vooral ook het event van de aardbeien die dagvers worden aangevoerd, de thee en gerookte zalm. Onderstaand een lijstje van de officiele site van Wimbledon .

300,000 cups of tea and coffee
190,000 sandwiches
150,000 buns, scones, pasties and doughnuts
200,000 glasses of Pimm’s
135,000 ice creams
100,000 pints of draught beer and lager
30,000 portions of fish and chips
30,000 litres of milk
28,000 kilos of English strawberries
22,000 slices of pizza
17,000 bottles of champagne
12,000 kilos of poached/smoked salmon
7,000 litres of dairy cream

Jammer van de Pizza.

0