Vragen over kleding

Deze week ontvingen wij enige vragen over kleding. De heer Lenhard Hübscher vroeg zich of of een (licht)blauw hemd gecombineerd kan worden met een zwart of bruin pak, en of het mogelijk is om geen manchetknopen te dragen in een hemd met ‘manchet-mogelijkheid’.

U kunt een lichtblauw hemd prima combineren met een donker pak. Wit was vroeger de meest formele kleur, omdat deze onberispelijkheid uitstraalde en aangaf dat u niet met uw handen werkte. Voor armere mensen boden afneembare manchetten en kragen soelaas. Zo konden zij overhemden langer dragen en hoefden zij slechts de manchetten en kragen te wassen. Als u het niet weet, kies dan voor een geheel wit of een lichtblauw effen hemd. Hoe verder weg van deze twee kleuren, hoe minder formeel het hemd. Pas op met streepjes. Mannen met gestreepte overhemden werden er vroeger van verdacht vuil te camoufleren. Een streepjesoverhemd is in ieder geval formeler dan een ruit. Persoonlijk vind ik de kleurencombinatie lichtblauw-bruin altijd erg mooi. Maar dat is persoonlijk.

Wat betreft de manchetten: als u geen manchetknopen gebruikt dan blijven de mouwen geopend, neem ik aan? Dat kan op zich best, maar dat is erg informeel. Als uw dat effect wenst te bereiken, dan is er geen enkel probleem. Maar waarom zou u geen mooie manchetknopen kopen? Altijd erg stijlvol, en samen met een das eigenlijk het enige accessoire waar een man zich mee kan onderscheiden.

David Ceulemans heeft de indruk dat een das het best past op een ‘effen’ hemd. Op ruitjes, streepjes of een ‘drukker’ hemd, lijken zijn dassen niet echt te passen. Zijn intuïtie bedriegt hem niet: een das past beter op een effen hemd, dan op welk ander hemd dan ook. Maar de enige das die u op een streepjes- of ruithemd kunt dragen is een effen das. Draag dus nooit een ruitdas of streepdas op een hemd met een motief, dat zou inderdaad op een kermiskraam gaan lijken.

Zie dassen

Gebruikt Wordpress | Deadline Theme : An AWESEM design