De kleding van Obama

Hij lijkt en is goed gekleed. Met zijn ranke en atletische bouw staat natuurlijk veel goed. Ook zijn hangende schouders zorgen ervoor dat de aandacht erg snel naar zijn sprekende ogen en gezicht worden getrokken. Dit wordt benadrukt door goede aansluiting op de schouder en de lage taille van al zijn pakken.

En dat is niet zo gek. Obama blijkt vijf pakken tegelijkertijd te kopen bij Hart Schaffner Marx. De laatste keer twee blauwe en drie grijze pakken met 3% cashmere en een tweeknoopsjasje zonder split voor € 1500 per stuk. Echt behept met mode is Obama dus niet. Wel beseft hij dat kleding moet neutraliseren.

Zijn hemden zijn bijna altijd wit met enkele manchet. Deze mogen in de mouw wel wat langer en sommige kragen (de klassieke Kent kraag) maken zijn gezicht nog langer en geeft de das te weinig ruimte. Ook hier zijn de stoffen niet erg rijk en mogen ze dikker, zeker in winterse tijden.

De das is veelal lichtblauw! Presidentieel zullen we maar zeggen. Ik ben benieuwd of hij net als Bush rood draagt als hij de oorlog verklaart aan de terroristen of landen uit de as van het kwaad.

Zijn pak is overigens typisch Amerikaans met een iets korter jasje zonder splitten en een kleine omslag en een diepe bandplooi in de broek. Zijn schoenen zijn niet echt Amerikaans, want uitgevoerd met een leren zool. Er circuleren foto’s op het internet waar de gaten onderin de schoenen zitten; waarschijnlijk van het canvassen om zieltjes te winnen. Ik hoop dat hij dit blijft doen.

Al en met al is zijn kleding presidentieel en valt er weinig op aan te merken. De mouwen en broek mogen alleen nauwer en korter. Bovendien wijkt de kraag regelmatig. Wellicht dat zelfs een atletisch figuur dus moet kiezen voor echt maatwerk.

Gebruikt Wordpress | Deadline Theme : An AWESEM design